San Juan de la Maguana

Met dank aan Marian heb ik dit bericht kunnen schrijven, alleen over inhoud had ik me nog niet voorbereid omdat het over KIVA moest gaan. Daarom maar mijn eigen KIVA project voor een neef van mijn vrouw die berooid uit de hoofdstad Santo Domingo terug kwam op zijn nest in San Juan en dolgraag zijn “eigen” broodwinning op wilde zetten. Gezien zijn werkervaring met Colmados {buurtwinkels} en Supermercados hebben we bij mij in de buurt een “lokal” gehuurd en hebben een Cafetaria/Colmadito ingericht op de Nederlandse manier. Eerst helemaal uitmesten en reinigen, verven in heldere kleuren, buitenterras plaveien en een afdak/zonnescherm aanbrengen en ziedaar een frisse goed ogende negotio waar je tostados en jugo naturales kunt kopen, allerlei frisdranken en de dagelijkse boodschappenbehoeften zoals rijst, bonen, tomatenketchup, suiker, koffie enz. enz.  
Investering in inrichting en goederen ca DR$35.000 en in voorraad ca DR$20.000. Maandlasten RD$1.050 Na 3 maanden moet hij maandelijks RD$2.000 af gaan betalen, omdat hij de eerste 3 maanden zijn winst kan gebruiken voor het uitbreiden van zijn assortiment.
Gezien mijn sales/marketing achtergrond goed gekeken naar zijn klantenpotentieel. Zijn overburen zijn een repuesto, een taller en een salon en verder zijn er veel passanten naar een bijliggende woonwijk.

Advertenties

  1. Wat gaaf, een eerste blog van overver. Wat is de omrekenfactor naar euro’s? Ongeveer?

    • Rodolfo

      De euro staat momenteel op ca 45 pesos, maar heeft ruim boven de 50 gestaan. Dus de euro/dollarkoersval heeft ook hier zijn invloeden. Op het terrasje zie je de onvermijdelijke dominotafel staan want dat is naast bier drinken de nationale sport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: