De gevolgen van een koelkast

Lekkere noodles bij Chinees eettentjeDe lekkerste noodle soup in China, de pittigste vissoep ooit in India, een verfrissende smoothy in Nepal, simpele en pure snacks in Griekenland, een aangebrande aardappel-maisschijf in Tenerife, heerlijke verse fudge in Canada, een gigantische zak vette patatten in Belgie, fris spaghetti ijs in Duitsland, een romantisch wijntje in Italie en ga zo maar door.

Bij elke vakantie hoort een speciale herinnering aan een klein eettentje, midden in de stad, of midden in de natuur. Zo’n vakantie is pas compleet wanneer je van de lokale keuken hebt geproefd, het liefst ver weg van de toeristen en midden tussen de lokale bewoners. Heerlijk.

Al die herinneringen kwamen voorbij toen ik een mooie bestemming had gevonden voor een nieuwe Kiva lening. De eerste die we nu verstrekken waar Dutch Bloggers for Kiva ook een rol in speelt.

Een jonge ondernemer, Ruben, in Bolivia, wil graag een koelkast. Zodat hij verschillende producten van zijn eettentje koel en vers kan houden.

Ruben bij zijn eettentje - Lening Kiva

Een koelkast, waar hebben we het over?

Voor ons is het een vanzelfsprekendheid in huis, om ons eten en drinken koel te houden. En misschien liefst ook zo energiezuinig mogelijk, dat is goed voor onze elektriciteitsrekening en het milieu. (Dat is waar wij dan mee bezig zijn.) Maar dan heb je het belangrijkste wel gehad.

Voor hem betekent het veel meer. Een kans om betere kwaliteit te leveren in zijn eettentje. Meer klandizie. Een stap dichter bij zijn droom om ooit een grotere eettent te bezitten. De mogelijkheid om meer geld te verdienen, zodat zijn kinderen naar school kunnen blijven gaan. En wie weet, wanneer zijn kinderen dan kans hebben op een betere toekomst, dat ze dan goed voor hem kunnen zorgen, als ‘pensioenvoorziening’, wanneer hij te oud is om nog te werken.

Allemaal door de aanschaf van een koelkast, hard werken en wat geld van mensen die het kunnen missen.

Wat speciaal toch om daar een steentje aan bij te kunnen dragen via Kiva.

En tenslotte, ook als dank voor alle lokale eettentjes over de hele wereld, die zorgen voor lekker eten en mooie vakantieherinneringen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: